>

divendres, 27 d’abril del 2012

Carquinyolis de poma, nous i canyella

Últimament, hem tingut el Monstre Culinari -l’Yves- molt ocupat. El mes d’abril ha estat un mes de bojos al bolet. Primer va ser la presentació d’El número 7. De cop i volta li han duplicat el volum de feina -ara porta dues revistes-; i per acabar-ho d'adobar s’ha examinat per obtenir el títol de patró d'embarcacions d'esbarjo -ha aprovat! No patiu-. A més, no fa falta que us digui que el Barça no l’ha ajudat massa. Per sort, el mes d’abril està a punt d’acabar i sembla que la calma torna al Bolet; així que ahir, per celebrar-ho, vam decidir que ja tocava que el Monstre Culinari tornés a entrar a la cuina i fes la seva aportació a Memòries d’una cuinera. Al principi no teníem clar de què els faríem, fins i tot us vam demanar consell a la pàgina del facebook! Finalment hem optat per fer uns carquinyolis amb poma i nous amb un toc de canyella, que els fan molt llaminers. El resultat ja el veieu! Aquest matí per esmorzar han volat.

Moltíssimes gràcies a tots els que, cada mes, us animeu a fer una aportació a Memòries d’una cuinera, estem aconseguint uns reculls fantàstics de receptes de sempre que val la pena conservar. També us volem recordar que no fa falta tenir bloc per participar. Fins i tots els que ja tingueu una recepta publicada al bloc, relacionada amb el tema que proposem, també ens la podeu deixar. El proper dia 1 publicarem el resum.

Per últim, m’agradaria comentar-vos que ja hem arribat als 500 fans a la pàgina d’El món de juju del Facebook! Moltíssimes gràcies a tots per seguir-nos i, sobretot, per participar amb els vostres comentaris! Espero que gaudiu del cap de setmana i els més afortunats, com l’Yves i el Boletet, del pont!


Ingredients:

150 g de farina
75 g de sucre
1 ou
1 c/c de llevat
50 g de nous
50 g de poma deshidratada
Canyella
Anís


Preparació:

En un bol afegim el sucre i l'ou i ho barregem fins que comenci a fer escuma. A continuació, afegim la farina i el llevat tamisats, un rajolí d’anís i un polsim de canyella i ho barregem fins obtenir una mescla homogènia. Per últim, afegim a la massa la poma deshidratada tallada a trossets petits i les nous esmicolades i ho incorporem a poc a poc. En una superfície llisa tirem una mica de farina i formem un rotllo d'uns 25 cm. A continuació ho posem en una safata amb paper de forn i ho coem durant 20 minuts a 180º. Un cop hagi passat aquest temps, ho traiem del forn, ho deixem refredar 2 minuts i, amb l'ajuda d'un ganivet ben fi, fem talls d'un centímetre aproximadament. Disposem els carquinyolis a la safata del forn i els coem 10 minuts a 180º. Els retirem del forn i els deixem refredar en una reixeta.



54 comentaris:

  1. Que originals!!! Segur que estan deliciosos! Petons

    ResponElimina
  2. ¡que bueno!

    http://0001deasdeocio.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Una proposta molt original i boníssima per ser dolços! Petons

    ResponElimina
  4. M'agrada aquesta combinació...petonets

    ResponElimina
  5. Han de ser reboníssims amb poma i canyella!!!!!
    Que descanseu que us ho mereixeu, i jo també faig pont!!!!!
    petonets guapos!!!

    ResponElimina
  6. Ñam, qué ricos, es una mezcla estupenda. Veo que el fútbol ha dejado disgustos en todas las casas
    Besos

    ResponElimina
  7. Com sou, tú has vist la pinta que fan???
    Ja saps com faré els seguents, oi???
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Quins carquinyolis més ben trobats, Juditht! Bon cap de setmana, guapa

    ResponElimina
  9. Que bons i diferents aquests carquinyolis!!

    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  10. Semblen molt fàcils de fer i molt bons! Tinc ganes d'intentar fer-los, però no tinc la poma deshidratada. Si no hi poso i ho faig tot igual quedaran be també? Moltes gràcies i felicitats per la pàgina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. els carquinyolis accepten qualsevol tipus d'ingredient! si vols ho pots fer amb poma normal, el que passa es que no et quedaran cruixents, seran un xic humits però igual de bons!!!

      Elimina
    2. Ahir els vaig fer, i encara que sense poma i anís, que no tinc, estàn molt bons. Em van quedar cruixents, però no tant torradets com a tu, suposo que havia de posar-los més cap a munt al forn. Bona recepta ;)

      Elimina
  11. Menos mal que ha podido sacar un ratito para cocinarnos esta delicia, este mes me voy a empachar preparando tantas propuestas ricas, me gustan todas y son tan faciles de preparar!!!!
    Aaaa Juju hoy sin traductor, que me entero mejor jajaja
    Feliz fin de semana largo (el lunes solo es un ratito y listo) ¡Muak!!!

    ResponElimina
  12. Felicitats pels 500! :)
    La combinació de poma, nous i canyella m'encanta, és sensacinoal!

    ResponElimina
  13. Al final te n'has sortit amb la teva idea de fer-los dolços!!!!!
    Tenen una pinta!!!!
    Bon cap de setamana i mig pont!

    ResponElimina
  14. I per què m´agraden molt!!!! no ho se.....tu si no? ummmm!!:))) petonets

    ResponElimina
  15. Tenen molt bona pinta, jo com sempre deixant-ho per l'últim moment, tornaré a intentar-ho aquesta nit, si surt tot bé publico demá :D.
    Felicitats pels 500 y per passar l'exàmen!!

    Petonets!!!

    ResponElimina
  16. Es que els carquinyolis a banda de poder fer-los amb qualsevol ingredient, a qualsevolñ hora en pots picar uns... aquesta combinació ha de sser boníssima!

    ResponElimina
  17. Nena, no em renyis, perque no se si arrivaré a temps, tinc la recepta impressa i tots els ingredients comprats, arggggggggggggg, no et prometo res però ho intentaré....Molt originals els teus carquinyolis.

    Un petonet

    ResponElimina
  18. BOnissima combinació judith!! tenen una textura deliciosa!! petons guapa

    ResponElimina
  19. Aquí a València també es fan el carquinyols, el nom canvia un poquet. L'idea de fer-los de poma i nous és genial. M'enduc la recepta. Petons i felicitats per tots els seguidors. Ara em faig també i tu pots anar a Thermofan, si és del teu gust.

    ResponElimina
  20. Una combinació boníssima! Segur que estaven deliciosos!!!
    Felicitats pels 500!!!!
    Petons

    ResponElimina
  21. Uala!! Quina xulada!! No se m'hauria passat pel cap i han de ser una autèntica delícia!! Visca el monstre culinari!! ole vosaltres!
    Petonets guapos!
    Sandra

    ResponElimina
  22. super crocante, me gustaría poder probarlas, pero con la niña últimamente se me complica un poco la cocina... no salgo de preparaciones ultrahipersuper sencillas y rápidas. por las dudas me la llevo y espero hacerla pronto :)

    ResponElimina
  23. Judith molt bons, com tots els que he vist fins ara, son tant bon els carquinyolis. jo tambe els ting preparats.
    molts petons,a per cert ara a navegar amb el patro de casa.

    ResponElimina
  24. Aquesta proposta me l'emporto Judith que em sembla genial!!! Petonets i bon finde!

    ResponElimina
  25. Enhorabona pels 500 seguidors!! Aquests carquinyolis deuen ser tan bons... un tupper no m'enviaries?? Petons!!

    ResponElimina
  26. Ummm, ricooo!Fue una pena lo del Barça, y que se vaya Pep, que yo creo que ha sido un grandísimo entrenador. Yo, por mi parte, estoy contentísima con mi Athletic(de Bilbao, por supuesto) Nos veremos las caras en la final, jeje.
    Un besote!

    ResponElimina
  27. Noia mira si acaba abril que ni siquiera m'he enterat...

    Uns carquinyolis totalment diferents pero bons segur. I es que els carquinyolis tenim la sort que ho accepta tot.

    Petons bon cap de setmana

    ResponElimina
  28. COM ESSES INGREDIENTES SÓ PODE SER UMA DELICIA E FICARAM LINDOS,GOSTEI DA APRESENTAÇÃO.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  29. Una combinació molt original!!!! Jo sóc un dels afortunats jejeje.....
    Petonets guapa

    ResponElimina
  30. Juju!!! M' encanta com combina la poma i la canyella!!! wuauuuuuu segur que són impressionants aquest carquinyolis! No t'en han sobrat...? Jejeje
    Petunikus feliç capdesetmana

    ResponElimina
  31. Si encara en queda algun jo els vull tastar!!!!!!
    Va, que aquest cap de setmana no fareu res, ja,ja,ja
    Molts petonets.

    ResponElimina
  32. Que arte que tenéis los dos en la cocina que maravilla!!
    Besos!!

    ResponElimina
  33. Judith, aquests també semblen boníssims, pot ser que inclús m'agraden més que els salats de l'altre dia (serà simplement per ser dolços ;). Tens raó que el barça no està donant-nos massa alegries aquests dies, i avuí ja ens ha rematat.
    Disfruta del cap de setmana, jo també faig pont ;)

    Petons

    ResponElimina
  34. Uy, uy uy... mi marido es patrón hace tiempo. Tenemos un velerito y no le veo el pelo los fines de semana, es un castigo!! te compadezco amiga ;)

    ResponElimina
  35. tremendo esta combinacion Judith,me encanta siempre buscas lo diferente y genuino a todo,felicidades por los 500 seguidores
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  36. Que bons Judith!!! A veure si jo els faig avui (i em surten bé, es clar!)
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  37. Uyyyyyyyyy, menuda combinación Judith!!!! Joooooooo, qué buenos!!!! La manzana y canela juntas son mi perdición... Menudos carquinyols!!!!! Ricos con ganas.
    Un besoteeeeeeeeeee

    ResponElimina
  38. Per l'amor de Déu (o de qui sigui, jeje) que s'acabi aquest mes JA! Per mi tb ha sigut molt mogut, ufff...i el Barça no acompanya gens...jejje, buenu...
    Com deia per un altre blog, mai els hi he probat, feu molts molts i quan estigui el recopilatori em posaré a catar, jejje. No hauria ni de pensar-ho, operación bikini!!!! Jajjaja
    Un petó guapísima, bon cap de setmana!!! :))

    ResponElimina
  39. Quins carquinyolis més bons!!!!! m'encanta la combinació de poma, nous i canyella, em porta boja! i jo a dia 28 i encara els tinc per fer! :( la veritat és que m'encanten i els hi tinc moltes ganes, però no he tingut temps!! de totes maneres miraré de fer-los aviat i us els dedicaré, perquè encara que no pogueu posar la foto al collage, potser podeu posar-los a la llista... I sinó no patiu, els faré per vosaltres igualment! De fet, no sé ni si tindré temps per fer el meu pastís d'aniversari i comprar-me les espelmes... A veure si puc, perquè ningú més se'n recorda d'això :( Un petonàs i que vagi molt bé el cap de setmana guapos!

    ResponElimina
  40. Que bons!!!!a mí encara em queden de xocolata, cada vegada que vaig a la cuina, cau un!!jijijiji!!!petonets!

    ResponElimina
  41. Parecem deliciosos e muito fáceis de fazer, óptimos para acompanhar um chá de fim de tarde;)
    Beijinhos e um bom Domingo.

    ResponElimina
  42. Enhorabona per tots aquests èxits i bones notícies!! sempre s'ha de celabrar tot i tot!!!!!! i amb aquests carquinyolis no vegis quin festival!! la combi d'ingredients m'encanta
    Molts ptonetsss!

    ResponElimina
  43. Una combinació molt bona, la poma i les nous...
    Petonets.

    ResponElimina
  44. Bueno ya le estoy cogiendo yo el gustillo a estos carquinyolis y me apetece muchísimo probarlos, pero lo que más me ha gustado es lo de patrón de yate, espero me mandes rápidamente invitación para dar una vuelta mediterranea, creo que me voy ya a comprar el bikini...

    Besooos muy fuertes

    ResponElimina
  45. Se ven super crocantitas y sabrosas. Además me encanta las manzanas así que comprooo, dónde las venden?
    BESITOs

    ResponElimina
  46. me agradaria sapiguer a quina altura del forn els posas i si el forn es a dalt i abaix o nomes abaix i on puc trobar la poma deshidratada.me agrada molt com te han quedat!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Col·loco la safata al mig del forn, amb opció ventilador a dalt i abaix. La poma deshidratada la pots comprar a una botiga on tinguin una varietat amplia de fruits secs. Si vols, també pots emprar poma confitada.

      Elimina
  47. una propuesta super rica. Me encanta. bss guapetona.

    ResponElimina