>

dilluns, 15 d’agost del 2011

Tastets de préssec i vieira amb un toc de farigola

Hola! Ja sé que us vaig dir que tornaria el dia 29, però no podia deixar de participar a la recepta del 15! Així que si tot ha sortit bé - i Blogger no m’ha fet boicot-, la recepta d’avui l’he deixat programada per no faltar a la cita que cada mes ens proposen la Sandra i el Xavi d'els fogons de la Bordeta.

Aquest cop, el tema proposat és el préssec, i no sabeu el munt de receptes que he pensat. Els préssecs són una de les meves fruites preferides, així que vaig estar encantada quan vaig llegir el nou repte. Podria haver fet una recepta dolça, però estic convençuda que hi haurà un munt. Per això, al final, m’he decantat per unes cassoletes que serveixen com a aperitius per a una ocasió especial, on el contrast dolç-salat no deixarà indiferent a cap dels convidats.

Mentre al Bolet seguim gaudint -així ho espero- de les vacances en terres llunyanes, us deixo aquest aperitiu i prometo que quan arribi em posaré al dia de totes les vostres cuines i de la recepta del 15! Que passeu un bon dia de la Mare de Déu d’agost i gaudiu de les festes majors que hi ha per tot arreu. Mentrestant nosaltres aprofitarem per celebrar que avui fa 11 anys que l’Yves i jo ens varem veure per primera vegada, i des d'aleshores ja no ens hem separat...


Ingredients:

1 làmina de pasta de full
12 vieires
2 préssecs de vinya
1 ceba mitjana
Farigola
Mel de taronger
Popurri de 5 pebres
Oli d’oliva


Preparació:

Agafem la pasta de full i, amb l’ajuda d’un tallador, fem rodones. Les col·loquem a la safata del forn, prèviament folrada amb paper, i les punxem. A continuació tallem mitges llunes de préssec, d’uns 2-3mm, i les disposem a sobre. En una paella, amb un bon raig d’oli d’oliva, enrossim la ceba  tallada a tiretes. Un cop la tinguem tova, afegim una cullerada gran de mel, i remenem a foc lent, fins que ens quedi caramel·litzada. Per acabar posem una mica de ceba a sobre de les bases de pasta de full, un polsim de pebre, unes quantes flors de farigola esmicolades i ho enfornem durant 20 minuts a 180º. Un cop transcorregut aquest temps i, just abans de servir, passem les vieires per la planxa, les salpebrem, i les disposem a sobre.


32 comentaris:

  1. Una combinació original, curiosa i divertida!! ho provaré que segur que ha d'estar d'escàndul!! petons

    ResponElimina
  2. Veig que em fet dues receptes que son un xic semblant però alhora, sabors molt diferents i combinacions extranyes però molt interessants! La teva proposta tb m'ha agradat molt i la tindré en compte per un altre cop.

    Un peto

    ResponElimina
  3. Em xiflen les vieires..... Aquesta combinació ha de ser deliciosa!!!
    Vinga a continuar les vacances, passeu-vos-ho molt i molt bé guapa.
    Una braçada....

    ResponElimina
  4. Tu no saps el que m'agraden a mi les vieires, oi? Em xiflen!! I aquesta combinació em sembla simplement espectacular... ais, com se't troba a faltar!!!!!!!
    Petonets preciosa... i mil gràcies per participar!
    Sandra

    ResponElimina
  5. madre mía, que presentación!!! si el sabor es la mitad de bueno, no te cuento. besinos.

    ResponElimina
  6. Ja sabia que em trobaria amb alguna cosa ben original!! molt xula la presentació, a veure si algun dia tenim de tot per fer-los... De fet crec que ho reservarem per un dia especial, llàstima que no trobarem préssecs a l'hivern però aquesta recepta trobo que fa molt per un nadal o cap d'any! petonets :)

    ResponElimina
  7. Una presentación de lujo para un plato muy, pero que muy original, me parece estupendo el contraste de sabores. Un beso.

    ResponElimina
  8. Original i d'una presentació excel·lent.
    Bones vacances

    ResponElimina
  9. Molt sofisticat, m'encanta. Una presentació espectacular.
    Que gaudiu d'aquest dia tan especial.
    Petons

    ResponElimina
  10. ah, nonononononono. No vale esto, me re había ilusionado, creí que habías vuelto antes. Snif... snif... :o( ¡Mala, malísima! jeje

    ResponElimina
  11. Sensacional, això segur que explota a la boca meravellosament!!!! Petons i bona setmana.

    ResponElimina
  12. Me lo imagino delicioso!!. Que sigas disfrutando de las vacaciones y sorprendiéndonos como hoy. Un beso.

    ResponElimina
  13. Juju!! Cuanto tiempo!! En Mauricio no tengo mucho tiempo para seguir blogueando como antes! Tu propuesta me ha sorprendido y me ha seducido! Es original y curioso a la vez, lo has elegido muy bien!!

    Muchos besos!!

    ResponElimina
  14. CAram, vieires nena! A Cal Bolet no us esteu de res, eh? hahaha! Han d'estar ben i beeeen bones! Molts petonassos bonica, que feia temps que no estava connectada al món... ;)

    ResponElimina
  15. Una receta deliciosa, o por lo menos me lo imagino con la presentación que has hecho. Parece de revista.
    Bessos

    ResponElimina
  16. A seguir disfrutando de las vacaciones!!!!
    Besitossss

    ResponElimina
  17. Esta mezcla me ha encantado!!....la foto esta preciosa....y ya imagino el sabor....dominante y sutil al mismo tiempo!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  18. Impressionant i segurament exquisit. Amb una combinació ideal i una foto excel·lent. Què més es pot dir?
    Felicitats. Nivell in crescendo!

    Una abraçada

    ResponElimina
  19. una receta muy original. A disfrutar de las vacaciones. Bss.

    ResponElimina
  20. Uff!Això és una recepta amb personalitat! És molt original i superatractiva! D'aquelles que enamoren!
    Petons

    ResponElimina
  21. Ayyy Judith, que todavía estoy relamiéndome.
    Pero cómo has podido hacer esta maravilla y yo con mi simple ensalada.
    Me has dejado impresionada, como siempre que cocinas.
    Besos, guapa y disfruta de lo que te queda de vacaciones.

    ResponElimina
  22. Hola guapa, quin fantástic aperitiu!!!
    Moltes felicitats per l'aniversari...
    Petonets.

    ResponElimina
  23. Que belleza esto, casi parece algo molecular por la presentación

    cariños

    ResponElimina
  24. ¡Por Dios, qué maravilla de plato! ¡Una presentación muy interesante y una combinación exquisita! Besos.

    ResponElimina
  25. Muy original y una presentación increible. Me gusta tu receta y pienso hacerla. Lo que no tengo muy claro es si me saldrá como a tí. Saludos

    ResponElimina
  26. Pues nena, esto esta de vicio, así que el alto ha sido para bien!!!

    Una delicia...mil besiños, yo estoy casi, casi de regreso!!! :D

    ResponElimina
  27. Me parece que todas las recetas de este mes las quiero preparar, esto se ve delicioso.
    Un beso.

    ResponElimina
  28. M'has deixat amb las ganes de provar aquesta recepta, quina pinta! Petons

    ResponElimina
  29. Roser: no estava massa segura del resultat, però ens va encantar! No dubtis en fer-ho
    Anniki: sí! Fa gràcia veure versionar diversos plats!
    Catieu: doncs ja et pots apuntar aquesta recepta a pendents !
    Sandra : jajajaja, no ho sabia ! però m’ho apunto
    Labidú: creo que és mejor el sabor!
    Bet: sí, és perfecta per un dia especial
    Lidia: gracias!
    PAOX: gràcies bonica
    Carme: i a més és molt i molt fàcil!
    Cristina: ;)
    Sole: jajajajaja, que mona eres!!! Ya estoy de vuelta
    Joaquina: el contrast és molt bo
    Anna: gracias guapa, pero ahora ya he vuelto, oooooooooo
    Valerie: aprovecha y descansa!!!! Que seguro que vuelves con muchas recetas ricas!
    Marina: un dia és un dia
    Nica: está rica! La puedes hacer, ya verás como el contraste te gustará más que el aspecto
    Heva: gracias guapa, pero ya no, ooooooooooooooo
    Marcela: el contraste del melocotón dulce y la suavidad de la vieira queda genial!
    Anna: gràcies bonica
    Luisa: ;)
    Margarida: jijijiji! El sabor si que enamora! En prens una i no vols parar!
    Ana: jajajajaja, no compares, los dos platos son buenos! Y es lo que importa
    Gemma: gràcies bonica, ja saps que ho celebrem tot!
    Fran: eso es cosa de la vieira, y quizás la perspectiva de la foto
    Rous: gracias
    Ccma: seguro que bien! Es una receta sencilla
    Mayte: gracias guapa! ahora de vuelta con las pilas cargadas
    Kako: ;)
    Sweet: doncs a fer-la! Ja em diràs que t’ha semblat

    Petonets i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  30. Desde luego un bocado muy exótico y seguro que delicioso! que valiente combinación...

    ResponElimina
  31. Quina innovació, ets una súper crack!
    Molts petonets.

    ResponElimina