>

dilluns, 29 d’agost del 2011

Galetes de formatge i romaní


Tard o d'hora tot s'acaba. Al Bolet ja hem passat pàgina a les vacances, en realitat el Boletet i l’Yves fins el dia 1 no comencen, però jo ja fa una setmana que estic treballant...

Aquest any han estat unes vacances molt i molt especials, i és que ha estat el primer cop que hem viatjat, una miqueta lluny, amb el nostre Boletet. Després de mirar moltes destinacions, vam decidir-nos per Croàcia. L’Yves ja feia molt temps que m’insistia, però jo, no sé per què, em resistia, i aquest any finalment hi hem anat. Han estat unes vacances on les 24 hores del dia s’han fet curtes. Hem gaudit d’allò més els uns dels altres i hem vingut amb alguna que altra novetat. Voleu saber la més important? Doncs que el nostre Boletet ja camina! Sí, sí! Com llegiu, ja camina solet -en realitat hem d’estar al seu costat perquè sinó s’embala i no ho acaba de controlar del tot- però comença a ser una mica independent! Quina por... ah! i hem descobert que és un fan dels gelats i de la pizza!

Fent 5 cèntims del viatge, us explicaré que vam volar fins a Venècia i allà vam llogar un cotxe amb el que vàrem vorejar tota la costa de Croàcia fins arribar a Dubrovnik. Si us haig de dir la part que més em va agradar –això no vol dir que la resta no m’agradés- va ser Ístria. On les platges en realitat són piscines naturals amb pedres. L’aigua és cristal·lina i molt neta. Aquest adjectiu es pot aplicar a la resta del país, ja que tant les ciutats i pobles com els seus paisatges estan increïblement nets.

Vàrem fer diverses parades a la península d’Ístria, Porec, Zadar, Tribunj, Vodice, Split, l’illa de Bra i Dubrovnik, per enumerar alguns llocs. Sembla mentida com fa relativament poc, aquest país ha estat en guerra. Ara, per sort, aquest mal son només queda en la memòria i en alguna que altra edificació on encara es poden veure els trets de les metralladores. Els croates són gentils i amables. Són conscients que el turisme és una font d’ingressos que s’ha de cuidar i els agrada tenir en compte cada detall. És un país que no és excessivament car, i és molt recomanable per viatjar amb nens. En realitat si algú m’hagués dit que estava a Itàlia m’ho hagués cregut... de fet l’Italià és una de les llengües que més hem utilitzat en aquest viatge! La gent està acostumada a rebre turisme Italià, i s’ha de dir que el parlen força bé, sinó l’altre idioma emprat és l’anglès, i si et trobes amb algú que només parla croat, xerreu amb català i tots contents -almenys jo ho vaig fer amb una iaia en un mercat, i ens en vam sortir prou bé-.

Abans de marxar no em vaig informar bé de la dieta que hi havia. Haig de confessar que estava molt il·lusionada amb tastar nous plats, però la meva sorpresa va ser quan al arribar al menú només hi havia, pasta, pizza, amanides i , això sí, peix fresc i sobretot musclos. Així doncs no vinc amb cap recepta nova sota el braç, però sí amb un somriure d’orella a orella.

Una de les coses que més m’ha agradat ha estat veure com cuidaven les seves cases. Les façanes estaven pintades amb colors terra, caldera i blancs. Alguns pobles mantenien les façanes de pedra i sobretot totes les cases eren engalanades amb geranis frondosos. Feia goig passejar pels carrerons de qualsevol poblet.

Com podeu veure la família Bolet venim encantats d’aquest país i el recomanem al 100%. Això sí, a veure si el proper any escollim un destí on aprengui alguna coseta nova de gastronomia...

Per treure’m el cuquet de cuinar, aquest cap de setmana, que ha estat de relax total, hem ocupat la casa dels meus sogres, i entre la piscina, el solet, les migdiades i el bon menjar, hem tingut temps per fer uns bons aperitius. Us deixo amb la recepta d’unes galetes de formatge que són un vici! Llàstima que en vaig fer poques, perquè acompanyades d’una caipirinha ben fresqueta són ideals!


Ingredients:

100 g de farina 
100 g de mantega
85 g de formatge sec
85 g de sucre normal
Popurri 5 pebres
Sal
2 ous
Romaní


Preparació:

Posem la mantega en un bol juntament amb la farina, quan estigui tot incorporat, afegim l'ou batut, un polsim de sal i pebre recent mólt amb el molinet, i les fulles de romaní tallades a trossets petits, i ho barregem. Es pot remenar amb l’ajuda d’una cullera, ja que no ha de quedar una massa molt fina. Un cop tinguem la pasta, tirem el formatge ratllat i tornem a remenar. Fem una bola amb la massa obtinguda, l'emboliquem amb paper film i ho posem a la nevera durant 30 minuts. A continuació, agafem boles de massa, més o menys de la mateixa mida, i les xafem un xic -si ho preferiu es pot estendre la pasta i tallar-la amb l'ajuda d'un tallapastes-. Les col·loquem a la safata del forn, on prèviament haurem col·locat un tros de paper. Les posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 10 minuts i les deixem refredar a temperatura ambient.




43 comentaris:

  1. Mi Juju!, que alegria saber que lo habeis pasado tan bien!!!..Croacia es un destino que siempre barajamos para ir con las niñas y mira, ya me diste ganas..tal vez la proxima!
    yo ya conozco Croacia, pero fijate la conozco de cuando pertenecia a la antigua Yugoslavia..imagino que cambio un pooc:)...lo que si espero que no cambiase es la belleza natural que posee y sus bellas ciudades Venecianas!
    bienvenida linda y como siempre con una deliciosa receta!!
    cariños!!!

    ResponElimina
  2. Preparate querida, a partir de ahora vas a pasar más tiempo de pie que sentada detrás del bichillo jajaj, porque alguna avería tiene que hacer ¿no?
    Qué bonito viaje, lo apuntaremos como destino a visitar.
    Tus galletas me chiflan, me encantan las galletas saladas.
    Besazos

    ResponElimina
  3. Ooooooooooh!! quin super viatget s'ha pegat la família Bolet! Ja et vaig dir que tinc moltes ganes d'anar a Croàcia, i si a sobre és on el meu nebodet ha aprés a acaminar més que més!!
    Per cert, quin dia era que hem quedat per fer caipis? Perquè les vull acompanyades d'unes galetetes d'aquestes, què bones!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. El Boletet ja camina? molt bé. Aquest és un moment molt especial i fer-ho en vacances...no es podria triar millor moment. Ara comença una nova etapa més independent ell solet. Ànims perquè és una etapa xulíssima però esgotadora. Je,je. Pel que expliques del viatge tot fa una pinta estupenda. Jo ara amb dos i més grans ja no m'atreveixo tant. A més a més em fa molta por volar!!! però vaja no em resisteixo a deixar-ho de fer sino cada vegada és pitjor. Res nena, que me enrotllo que les galetes fan molt bona pinta i al ser tant petites suposo que fa que vulguis una altra i una altra. Jo tinc pendents també unes galetes salades. Però tenim tot un curs per davant!! Ànims a la resta de la família en la seva incorporació a les respectives feines!!!

    ResponElimina
  5. ¿¿¿hasta croacia??? que viaje más loco, me gusta. pero lo que más me gusta es lo del pequeñín caminando, ¡que locura! ¡felicitaciones por el logro! ¡y bienvenida a la bloguesfera!

    ResponElimina
  6. Judith ¡¡me has convencido!! yo tengo unas vacaciones caseras 100% y se me hace la boca agua leyendo vuestro viajes. Otro año será. Disfruta de tu peque es una época encantadora y agotadora ¿verdad? Me gustan tus galletas y me alegra verte de nuevo como ya te he dicho. Un beso

    ResponElimina
  7. Quina delícia aquestes galetes... fan venir salivera.
    Sempre hem tingut ganes d'anar a Croàcia i desprès del vostre relat encara més.

    ResponElimina
  8. Molt bona tornada!! A punt per llegir de nou un llarg etc. de bones receptes. Tu acabes de les vacances i nosaltres comencem les nostres!! Un petonet

    ResponElimina
  9. Quin super viatge que heu fet, eh???
    Crec que podeu anar comprant un casc al Boletet!!
    Aquestes galetetes han de ser boníssimes! Sort que això de les galetes no era el teu fort!
    Després de llegir el comentari de l'altra rulera, us he d'informar que les dents se m'estan allargant!!! Grrrrr....
    Petonets guapa!!

    ResponElimina
  10. Aiii que booones! Galetes salades :DD amb el que m'agraden!! Ara sóc jo la que vinc.... Esperaaaa jejejje
    Un petó!!

    ResponElimina
  11. Quin viatge mes maco, i tant ben acompanyada!!! Ja fa dos anys vaig arribar fins a Dubrovnik, i guardo un record ... una ciutat que vam patejar per sobre i per sota, i l´olor... aquell mercat impregnat de lavanda.. sempre que oloro lavanda torno a Dubrovnik. I aquestes galetes les faré, de dolces en faig moltes però salades, son la meva asignatura pendent, probaré amb aquestes.. Petons

    ResponElimina
  12. Ostres Judith!! quina enveja de vacances, jo aquest any he obtat per anar a França de camping, pq el teu boletet deu ser molt bó, peró la meva Princesa que just a l'Agost ha fet 2 anyets és un dimoni i l'any passat no va parar a Tenerife, així que aquest any anava tot el dia en banyador entrant i sortint del bungalow i sobre tot al riu s'ho ha passat d'alló més bé. Ella al cotxe s'agobia moltísim, al contrari que la majoria dels nens que només entrar al cotxe és quedan dormits, ella va tota la estona xerrant i quan porta una hora a dintre ja comença a rondinar. Ni videos, ni pelis, ni música ni res, esperaré el proper any haviem. Per cert les galets t'han quedat genials, segur que amb caipirinya o sense estan bonísimes.


    Un petonet

    ResponElimina
  13. Me alegro de tu Boletet camine, disfrútalo que el tiempo pasa volando.
    Qué vacaciones más bonitas.
    Son una auténtica delicia estas galletas me las apunto ya.
    Un beset preciosa

    ResponElimina
  14. No has pogut aportar del teu maravellós viatge ninguna delicia gastronomica, peró te dire que ets una fantàstica reportera, has fet vindre a tots ganes de viatjar a Cròacia, aixi com tambe moltes ganes de tastar aquestes galetes salades, que si no t'importa les copiaré.
    Un fantàstic viatge, un Boletet que camina i a mes de aperitiu, aquestes delicioses galetes.
    Petonets i bentornada

    ResponElimina
  15. Quin viatge mes macu.....Quines galetes !!!!!Records

    ResponElimina
  16. Hola Juju, que viagem fantástica, confesso que também ando curiosa por conhecer esse destino.
    Os teus bolinhos estão muito apetitosos e a foto está perfeita, muito bonita!
    Beijinhos.

    ResponElimina
  17. Noia, quin viatget mes maco!! La meva tia va tornar encantada de Croacia.
    Les galetes fan molt bona pinta, será questió de provar-les.
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Croacia!! tinc unes amigues alemanes que me n'han parlat molt bé, segur que és un lloc ben maco.
    No ens deixes cap foto? :P, jejeje.
    Espero que la tornada a la rutina es faci el més agradable possible, dintre del que cap.

    Petonets!!

    pd: les galetes.... una delícia xD

    ResponElimina
  19. Ayyy niña, que me acabo de morir de envidia!!! jajaja cuanto me alegro que hayais disfrutado así, espero que hayas descansado porque a partir de ahora preparate para correr detrás de ese pequeño jijiji (el mio tiene año y medio y me ha hecho perder unos cuantos kilos).
    Besitos, ahhhh ¡que ricas galletas!!!

    ResponElimina
  20. Judith quina bona tornada amb aquestes galetes!!! han de ser boníssimes, aquests dies el forn treu fum, aprofito abans no comenci el curs però crec que trobaran un raconet! M'ha encantat el relat de Croàcia, la veritat és que és un dels llocs on més m'agradaria anar, i llegint-lo encara n'he tingut més ganes. Quina il·lusió que el Boletet ja camini no? ara li haureu d'anar al darrere durant uns quants dies ;) Bé doncs aquí em tens per seguir-te un altre cop, petonets guapa!

    ResponElimina
  21. Hola Juju,
    Algú em va recomenar el teu blog i aquí estic.
    Es nota que has disfrutat molt de les vacances. A disfrutar del Boletet... totes les etapes dels fills són molt boniques.
    Anoto la recepta de les galetes. Han d'estar genials.
    Salutacions :)

    ResponElimina
  22. FICARAM LINDOS E COM ESSA APRESENTAÇÃO E IMPOSSIVEL RESISTIR.
    BJS

    ResponElimina
  23. Una delícia aquestes galetes, i un meravellós viatge per tot el que expliques!

    ResponElimina
  24. Que delicia de galletas!....pero lo mejor es que fueron unas fantasticas vacaciones u que tu peque ya camina!!.....ahora deberas asegurar todo en casa!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  25. Me fascinaron estas galletas, el queso es mi debilidad mayor!! Las vacaciones maravillosas, porque compartirlas con los peques es una visión totalmente diferente....un besote bonita :D

    ResponElimina
  26. Quina bona pinta tienen aquestes galetes! les prefereixo a les dolces, sobretot ara per esmorzar! no me'n pots enviar alguna per correu urgent!!?? jaja petons guapa

    ResponElimina
  27. Per cert, no vau viatjar quasi, no?? Ja veus..jo l'únic lloc on he estat de tots els que has anomenat és venècia!! quins records....petons

    ResponElimina
  28. Vec que jeu sabut aprofitar molt bé el vostre temps de vacances, inclós el regalet de les primeres passes del Boletet.
    Les galetes han de estar boníssimes. Me les guardo per fer-les aviat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  29. Quina enveja!!! Quin gust de viure! M'agafe la teua guia Croàcia, li tinc molta gana, jeje.
    Les galetes tb les probe de ciunar, segur.
    Petonets

    ResponElimina
  30. Judith,que envidia sana me has dado ,niña.Me parece un pais precioso y me encantaria verlo,de momento me leo tus explicaciones y ya parece que he estado un poquito alli pues lo cuentas tan bien que me lo imagino.
    Unas galletas deliciosas y muy bien presentadas.
    Que bien que tu niño ya anda,ahora libertad para el y carreritas para ti!! ;))
    bss Esther

    ResponElimina
  31. Qué viaje más bonito e interesante! Me alegro mucho de que lo hayáis disfrutado tanto.

    Y qué mejor para volver que encontrarse con unas galletitas como estas, una piscina y la caipiriña!!

    Besos

    ResponElimina
  32. Jajaja, que bueno el peque... pero ya sabes, a partir de ahora saca tu espalda de hierro, que las vas a necesitar.. aunque es una etapa preciosa.

    Me gustan las galletas, y tenerte de vuelta.

    Besos.

    ResponElimina
  33. Yo creo que es el aperitivo perfecto ;)

    Besos!!

    ResponElimina
  34. que buen viaje, que envidia me das y unas galletitas super ricas. Bss guapisima.

    ResponElimina
  35. Que alegría de viaje no? Yo conozco Dubrownik y poco más y me gustaría hacerlo en coche como tu dices... muy apetecible! Esas galletas saladas para mí con un vino fresquito y no queda ni una...

    ResponElimina
  36. UAAAUU quin súper viatge!! :D espero que el bon record que en guardes et fagi els dies de feina molt més lleugers :)
    entenc la teva decepció per no haver flipat amb noves receptes típiques, però segur que tens moltíssimes receptes acumulades com la d'aquestes galetes per posar en pràctica!

    petonets!

    ResponElimina
  37. Hola guapa.

    Croàcia, no vegis l'enveja que em fas, tinc moltes ganes de anar-hi i si a sobre em dius que super recomanable anar amb nens em prenc bona nota.
    I ara amb un bolet que camina s'ha acabat la pau la tranquil.litat for ever and ever.

    Petonets

    ResponElimina
  38. Qué viaje tan chulo!!!. te empieza una nueva etapa con el niño, pero disfrútala mucho que el tiempo pasa volando. Bienvenida de nuevo a la cocina con esas maravillosas galletas y con la foto tan espectacular. Besos

    ResponElimina
  39. tu mi dai la voglia di andare in Croàcia !!

    ResponElimina
  40. Mira, mentre em prenc unes galetes d'aquestes tan bones miraré com camina el meu súper nen!

    ResponElimina
  41. Quin viatge!!! Ja m'hi trobo.... jejeje
    LEs galetes han d'esta de vici, guardad queda la recepta que cauran segur.
    Petonets

    ResponElimina
  42. Estas galletas se ven estupendas,hermosas y ricas,me las llevo,abrazos grandes.

    ResponElimina
  43. Que foto mas hermosa, los pancitos de queso se ven sabrosísimos

    ResponElimina